Geboortedoula

Een doula is een eeuwenoud beroep dat voor vrouwen, door vrouwen wordt uitgeoefend. Vrij vertaald betekent een doula een dienende vrouw; ik sta volledig ten dienste van jou als moeder, zodat jij je veilig, vertrouwd, ondersteund en gedragen mag voelen tijdens het dragen van je kindje en de geboorte.

Als geboortedoula volg ik jullie met veel liefde en tijd op tijdens de zwangerschap. We werken samen toe naar de geboorte in de vorm van gesprekken, ontspanningsoefeningen, aanreiken van ondersteunende houdingen en technieken voor tijdens de geboorte, aandacht voor de ondersteunende rol van de geboortepartner, informatie delen, werken rond geboortewensen, een vertrouwensband opbouwen met eventuele andere kindjes die er al zijn, … Kortom dat wat er nodig is voor jullie om in vertrouwen toe te leven naar een bekrachtigende geboorte!

Daarnaast ben ik 24/7 van wacht voor jullie vanaf vanaf 37 weken tot en met de geboorte van jullie kindje.
Ik zal aanwezig zijn bij de geboorte; of deze nu thuis, in een geboortehuis of in een ziekenhuis zal plaatsvinden. Ik ben er voor jullie!

Een eerste verkennend kennismakingsgesprek is altijd vrijblijvend. Het belangrijkste is dat er een goede klik is tussen ons om samen deze weg te gaan.

Pakket doulabegeleiding950 euro

Kennismakingsgesprek
3 prenatale gesprekken (1,5 tot 2 uur)
Begeleiding op maat van jullie behoeftes en verwachtingen
Ondersteuning in de voorbereiding op de geboorte door middel van ontspanningsoefeningen, massagetechnieken, houdingen, …
Van wacht vanaf week 37 tot en met week 42 (dag en nacht beschikbaar). 
Regelmatig contact via e-mail, whatsapp of telefoon; geen vraag is te gek.
Continue aanwezigheid tijdens het geboorteproces; thuis, in het ziekenhuis of in een geboortehuis (tot minstens 1 uur na de geboorte, meestal langer).
Back-up doula (In de uiterst uitzonderlijke situatie dat ik er door overmacht niet kan bij zijn, zorg ik dat je wel ondersteund kunt worden door een collega.)
Enkele foto’s van het geboorteproces waar mogelijk
Placentaprint op A3 formaat
Eén nagesprek met geboorteverhaal op papier binnen een maand na de geboorte.

Extra of afzonderlijk pre- of postnataal gesprek (1 uur) : 55 euro

34 weken of meer zwanger en nog op zoek naar een doula? Neem gerust contact met me op om de mogelijkheden te bespreken en een pakket op maat van jullie situatie samen te stellen!

Als je de doulabegeleiding graag zou combineren met een cursus Hypnobirthing, ontvang je 15 procent korting op de cursus.

Tussenkomst mutualiteiten

Solidaris (De Voorzorg), Helan (Partena en Onafhankelijk Ziekenfonds), de Liberale Mutualiteit en het Vlaams & Neutraal ziekenfonds hebben een tegemoetkoming voor doulabegeleiding. Contacteer zeker jouw ziekenfonds om de details te bespreken. 

Graag zoek ik met je naar een manier om het financieel behapbaar te maken. Vaak wandel ik een tijdje mee in jullie traject, dus betalen kan in 1 keer of in schijven. Zo kan je het delen in maximaal 9 maanden wat bij een basistraject neer komt op €105,5 per maand.

Alle prijzen zijn exclusief verplaatsingskosten van 0,40 euro/km en evt. parkeerkosten.